Restaurang Rosengården i Visby
Foto: Gotland.net

 

Nätverkslunch i Almedalen

Kom och nätverka med andra medlemmar när NMC bjuder på lunch i Almedalen! Vi träffas på Restaurang Rosengården som är vackert belägen vid S:ta Karins kyrkoruin på Stora Torget i Visby. Lunchen består av en sallad gjord på vegetariska, ekologiska och närproducerade råvaror. 

Ta gärna med dig en extern lunchgäst

Ta gärna med dig en lunchgäst som inte tillhör ett medlemsföretag så att fler får upp ögonen för NMC! Anmäl din gäst i samband med att du själv anmäler dig till lunchen. 

Välkommen!

Hållbarhetsevent i Almedalen

Ska du eller din organisation arrangera eller medverka i ett hållbarhetsevent i Almedalen? Meddela oss så sammanställer vi ett program över NMC-medlemmarnas event! Mejla till info@nmc.a.se

Så kan energibranschen släppa linjen och kliva in i cirkeln

Energisektorn har en stor roll att spela när vi går från en linjär till en hållbar och cirkulär ekonomi. Men hur får vi en bransch med långa investeringshorisonter baserade på traditionella affärsmodeller att snabbt bli mer cirkulärt innovativ? Vilka utmaningar finns längs vägen? Välkommen till ett seminarium där vi låter oss inspireras av de som redan vågat prova, sprungit in i hinder och arbetat sig över dem!

Arrangör: Umeå Energi
Datum: Söndagen den 2 juli, 15:30-16:30

Hållbar energi för den hållbara staden

Energiöverenskommelsen har satt målet att Sveriges elförsörjning ska vara 100% förnybar år 2040, samtidigt som användandet av fossila drivmedel i transportsektorn ska ersättas med förnybara drivmedel och el. De övergripande politiska besluten finns på plats, men hur ser de lokala förutsättningarna egentligen ut i kommunerna, och hur villiga är medborgarna att ställa om?  

Arrangör: E.ON
Datum: Tisdagen den 4 juli, 11.00-12.00

Ljust, varmt och fossilfritt till 2040?

Omställningen av elförsörjningen till 2040 betyder investeringar i såväl städer som på landsbygd. Är det investeringar i mer småskalig teknik som sol, vind och lagringsteknik samt i smarta elnät som klarar omställningen? Vilken roll kan biobränsle i värme- och elproduktion spela? Vad krävs för att företag i en markandsekonomi ska kunna bidra, och vilka förutsättningar kan regering, riksdag och myndigheter egentligen ge? 

Arrangör: E.ON
Datum: Tisdagen den 4 juli, 13.00-14.00

Smarta elnät – en viktig pusselbit på vägen mot omställningen

Med energiomställningen tillkommer behovet att utveckla elnätet i en allt smartare riktning. Investeringarna under de senaste åren har minskat avbrottstiden med mer än 50%, men nu höjs kritiken kring stigande kundkostnader. Hur hög leveranssäkerhet vill kunderna ha och vad får det kosta?

Arrangör: E.ON
Datum: Tisdagen den 4 juli, 14.30-15.30

 


Fakta och anmälan

Mötesform
Nätverkslunch

Datum 
Torsdag 6 juli 2017 kl. 12:00-13:00

Lokal 
Restaurang Rosengården, Stora torget i Visby

Deltagare
Mötet är endast öppet för medlemmar i NMC. Varje medlem får ta med sig varsin extern gäst. 

Kostnad 
Lunchen är kostnadsfri, men frånvaro utan återbud senast kl. 12:00 den 5 juli 2017 debiteras med 500 kr + moms.

Anmälan
Anmäl dig och din gäst genom att klicka på anmälningsknappen nedan. Du länkas då till Eventbrite där vårt registreringsforumlär finns. 

Sista anmälningsdag 
Tisdag 27 juni 2017

Kontakt 
För mer information kontakta kansliet på 010-505 14 45 eller info@nmc.a.se.

OBS! Redan anmälda ser du i Eventbrite!

Redan anmälda