Bli medlem i NMC

NMC erbjuder personer som driver eller aktivt deltar i sitt företags eller sin organisations hållbarhetsarbete ett forum för branschöverskridande erfarenhetsutbyte, kompetensutveckling och dialog kring ett framgångsrikt, proaktivit och integrerat hållbarhetsarbete.

Kärnan i NMCs verksamhet består av olika former av möten där aktuella frågeställningar, utmaningar och lösningar kring ett hållbar näringsliv delas och diskuteras. 

Medlemmarna är av skiftande storlek och representerar ett stort antal branscher i näringslivet, offentliga verksamheter, akademin samt intresseorganisationer.

Utöver hållbarhetschefer och miljöchefer vänder sig NMC till personer med andra centrala befattningar inom hållbarhetsarbetet, till exempel marknadschefer, inköpsansvariga, kommunikationsansvariga, HR-ansvariga - och förstås VD.

Kostnad för medlemskap

Medlemskapet är knutet till företaget eller organisationen. Hållbarhetschefen eller miljöchefen är oftast uppsatt som kontaktperson, men alla personer i organisationen kan delta i NMC:s aktiviteter. Föreningsavgiften per år är 14 000 kr, varav 13 000 kr är avdragsgillt. Alla ordinarie aktiviteter i föreningen täcks av medlemsavgiften och är således kostnadsfria för medlemmarna.

Har du frågor kring medlemskap i NMC är du välkommen att kontakta oss (se kontaktinformation längst ner på sidan).

Våra aktiviteter

 • Seminarier
  Vi bjuder in en eller flera intressant talare som belyser aktuella ämnen och/eller delar med sig av sina erfarenheter kring en vissa fråga inom ramen för deras hållbarhetsarbeten. Presentationer varvas med tid för frågor och diskussioner. Merparten av våra seminarier sänds live på webben och spelas in oavsett var i Sverige de äger rum.
 • Rundabordsmöten
  Vid våra rundabordsmöten utbyter vi erfarenheter kring angelägna frågor i mindre grupper och i mer förtrolig atmosfär. Dessa möten är endast öppna för medlemmar. 

 • Halvdagsmöten/konferenser
  NMC anordnar ett par längre möten per år för att kunna gå djupare i ett visst ämne, ibland i samarbete med idémässigt närstående organisationer.

 • Sensommarmöte - medlemsresa
  Vid det årligen återkommande medlemsresan - Sensommarmötet - får medlemmarna möjlighet att under mer avslappnade former knyta kontakter inom och utom nätverket samt göra studiebesök i NMC:s regi. Mötet sträcker sig i regel från lunch till lunch men en övernattning någonstans i vårt avlånga land.
 • Medlemserbjudanden
  NMC:s medlemmar erbjuds diverse förmånliga rabatter.

 • NMC Play och lösenordskyddade medlemssidor på hemsidan 
  Här finner du bland annat dokumentation från alla NMC:s möten i form av inspelningar, intervjuer, Ppt-presentationer mm.  På så sätt kan du ta del av våra möten i efterhand och när det passar dig.

Bli medlem i NMC här!


Halvårserbjudande – Bli medlem nu till halva priset!

Gå med i Sveriges ledande nationella nätverk för ett hållbart näringsliv NMC samlar företag och… Läs mer

Näringslivstopparna som konkurrerar om priset Hållbart Ledarskap 2017

Pressmeddelande den 13 juni 2017 Efter en öppen nomineringsprocess har NMC Nätverket för Hållbart… Läs mer

NMC-företag med i Sveriges rapportering till FN

I juli 2015 enades världens länder om ett nytt globalt ramverk för finansiering av hållbar utveckling… Läs mer

NMC:s styrelsemedlemmar bland de mäktigaste i Hållbarhetssverige

Utmärkelsen "Mäktigast i Hållbarhetssverige" delas ut varje år av Aktuell Hållbarhet och är en utveckling… Läs mer

Så kan företag förhindra barnövergrepp

15 mars 2017 Enligt statistik från NetClean använder 1 av 1000 personer sin arbetsdator för att… Läs mer

Uppskattad NMC-konferens om cirkulär ekonomi

Den 26 januari 2017 samlades nästan 100 NMC-medlemmar i Solna för att delta på nätverkets kick-off-konferens… Läs mer